Trening etter fødsel – BEKKENBUNNEN

Jeg har tidligere skrevet innlegget trening i barseltiden og ønsker å komme med en liten oppfølger innen trenings temaet 🙂

Jeg mener barseltiden først og fremst skal brukes på mor, baby og resten av familien. Mammaen trenger tid og ro for å få kroppen nogenlunde tilbake og babyen er helt fersk i denne verdenen så noen tilvenningsproblemer kan jo oppstå.

MEN er trening noe som gir deg energi, glede og kanskje en liten følelse av hvem du er inni denne mamma kroppen så kjør på så fort du føler deg klar. Anbefaler alltid å få en sjekk hos lege og / eller fysioterapeut / kiropraktor før du går i gang med trening.
Og om du har en baby som tar overgangen til utsiden av magen ganske så rolig, har et avslappet temperament og gir signaler som er lett for deg og tolke så er jo tiden og overskuddet litt mer på din side også 🙂

Hva skal du så trene? Hvordan begynner man etter å ha lånt ut kroppen til et annet menneske i 9 måneder?

Det første du bør få kontroll over er bekkenbunnen. Denne har fått max belastning og har blitt tøyd til bristepunktet under graviditet og fødsel, noen den gjerne bærer preg av. Kanskje merker du ikke noe til dette nå, kanskje vil det oppstå små problemer i forbindelse med bekkenbunden din ved neste graviditet eller kanskje ikke før du når overgangsalderen og andre hormoner begynner å sjefe rundt i kroppen din. Ingen av oss ønsker ufrivillig urin eller luftavgang, fordøyelsesbesvær eller smerter i rygg og bekken. For en svak bekkenbunn gir ikke bare sjenerende plager, den gjør noe med holdningen din og kan derfor lett gi smerter i rygg og bekken. Bekkenbunden består av flere muskler så for å gi en billedlig forklaring på hvordan du kan trene denne skal du få en passe spesiell forklaring 😉

Start med å sitt på en stol, bena rett ned i gulvet.
Når du nå sitter kan du kjenne med hendene eller se for deg sittekulene midt på hver rumpeball.
Se så for deg at du trekker sammen disse kulene.
Knip så igjen som du gjør for å holde inne en fis.
Deretter kniper du av som du gjør av å kutte urinstrålen, i samme bevegelse tenker du at du skal løfte en tampong opp ( motsatt av å presse en ut ).
Det siste du gjør i øvelsen bekkenbunn er å trekke navlen inn mot ryggen som du gjør for å presse på deg dine vanlige trange bukser litt for tidlig etter fødsel, du vil da se at den nederste del av magen din flater seg litt ut.

Dette er altså øvelsen som aktiverer hele bekkenbunnen din. Det holder ikke med et enkelt knip for å kutte urinstrålen, du vil trene hele greia.
Så begynn bakerst å gå fremover så opp.

Sittekuler
Fis
Urinstråle
Tampong
Trang bukse 

10 ganger full bekkenbunn + 60 enkle urinstråle knip ( ikke kutt av den faktiske urinstrålen, det er ikke positivt for tømming av blæren ) hver dag!

Et treningprogram med fokus på å støtte opp nakke og bekken, få muskler i armer, rygg, rumpe og lår + en strammere kjerne muskulatur og flatere mage. Er det noe du kunne tenke deg?