Trening i barselstiden?

Nei. Om du vil så ja, men om ikke så er det nei – og det med god samvittighet!

Hvor vi er etter fødsel er utrolig forskjellig, og like forskjellig er hvordan den nye babyen er. Nå har vi to barn, støpt i samme form, til nå oppdratt veldig likt men oi så ulike de er!

Barseltiden er en tid for å roe ned, bli kjent, hente seg inn, gi kjærlighet til babyen men også deg selv, finne en rytme som kan fungere for din hverdag ( for nå ), dekke behov som mat, søvn, personlig hygiene og kos.

Noen har enkle svangerskap, noen har enkle fødsler og noen har enkle barselstider. Kanskje er du oppe å hopper som om ingenting har skjedd bare en dag eller to etter fødselen, har du lyst til å trene så start forsiktig og lytt til kroppen din.
For andre så er kroppen støl og vond, organer skal finne veien sin hjem igjen, kanskje har du vonde sting, fødselen var lang og du sliter med å hente deg inn mens den nye verdensborgeren sliter med å finne sin plass her utenfor magen. DA er ikke trening en prioritet. Da skal du lytte til kroppen din, hva du trenger og ikke sammenlign deg med andre. Hva gjør deg godt her i denne perioden av livet ditt? For det er bare en periode. Alle sting gror med tiden, tilslutt får du deg litt søvn, den lille kommer til å tilpasse seg oksygen verden vår og ting blir bedre – etterhvert.

Elina og Julian

Men at barselstiden er en tid for trening – nei det er den ikke.
Du regnes å være barselskvinne de første 6 ukene, og på disse 6 ukene skjer det store endringer i kroppen din. Men også de neste 6 ukene fortsetter det å skje ting, hormoner, organer, tilpassing for stor og liten, nye roller å lære for deg og de rundt deg. Ta deg tid til å være barselskvinne. Du trenger ikke like det men gjør det uansett. Si nei til besøk om du ikke føler for det, ligg i senga hele dagen om du ønsker det, be om barnepass for å ta deg en dusj eller en tur ut om du har behov for det, finn deg noen gode serier du kan kose deg med, bli kjent med babyen din og ta bilder. Barselstiden er ufyselig på mange måter men den kommer ikke igjen, og når de 6 ukene er gått så har de egentlig fløyet av sted så du vil ønske noen bilder fra tiden som gikk så alt for fort 🙂