Fiks opp tarmen din med probiotika

//egenreklame, affilatelink

Svært mange av de som tar kontakt med meg har spørsmål om tarmen, jeg prøver å få svart på så mange av spørsmålene så godt jeg kan men noen ganger blir det korte svar. Jeg husker somregel på spørsmålene og tar de frem her for å gi et mer utdypende svar.

Hvordan kan man fikse tarmen med probiotika?

Dette spørsmålet trenger et lengre svar enn hva som lar seg gi på snapchat eller over instagram. For tarmen er så utrolig spennende, den er en så stor del av oss og hverdagen vår – fra tarmen kan vi lære utrolig mye. Men det er også en god del biologi med tarmen vår, og for å få en bedre forståelse for hvordan DU kan få en bedre fordøyelse og hvordan probiotika kan hjelpe tarmen din så skal vi innom litt biologi.

I tarmen vår har vi et helt eget miljø, et eget samfunn. Hvem som bor her er viktig, i grove trekk kan vi si at det fins gode og dårlige magebakterier.
De gode magebakteriene omtales ofte som probiotika og maten de livnærer seg på omtales som prebiotisk mat.
Får du i deg godt med prebiotisk mat vil du danne et godt forhold for at de gode magebakteriene skal overleve og være i flertall nede i tarmen din.
Har du derimot havnet på en antibiotika kur, fått en matforgiftning,  opplever mye stress enten det er fysisk eller mentalt, sklidd ut med kostholdet ditt og får i deg mye poff å fjas vil dette ha en innvirkning på samfunnet som befinner seg i din tarm.
Disse faktorene gir næring til de dårlige magebakteriene våre, og med et flertall av de og mangel på de gode opplever vi trøbbel.

Hvilken type probiotika som brukes er ikke ” samma det”, og det er kanskje det viktigste jeg har lært om probiotika den siste tiden.  For at probiotikaen skal ha maksimalt utbytte trenger du at de er aktive, levende! 
En studie gjort på SanBiota pulver viser en reduksjon i overlevelse på hele 95% om vi pakker pulveret i kapsler. 

Lekk tarm

Den beste måten du kan innta probiotika på er via egen fermentert mat, denne fermenterte maten inneholder mange forskjellige bakteriestammer som stammer nettopp fra ditt nærmiljø og som viser seg å være svært nyttig for nettopp din tarm.
Fermentert mat kan være det meste, bare fantasien som setter grenser her og det fins utallige bøker og blogger om fermentering som kan brukes.
For eksempel har du vannkefir, surkål, yoghurt, surdeig, kombucha, kefir, fermenterte grønnsaker osv.

Har du derimot ikke overskuddet eller muligheten til å fermentere akkurat nå så fins der heldigvis et veldig godt alternativ for deg. Denne er helt super å ta med seg ut på reise.

SanBiota probiotika inneholder multistrain ( bredspektret) probiotika som kan bidra til å gjenopprette balansen i din fordøyelse.
For at tarmen din skal fungere optimalt trenger du balanse i alle 3 nivåer som er involvert, nemlig  – 

  • Et godt miljø med gode magebakterier
  • Tette celler som former tarmveggen din ( motsatt av dette er den såkalte “lekk tarm” )
  • Et velfungerende immunsystem

La meg forklare disse tre punktene og hvordan probiotikaen hjelper.

Har du et godt miljø i tarmen din med de gode magebakteriene er det vanskelig for de få dårlige magebakteriene som kommer å formere seg. Blir du utsatt for bakterier, virus eller andre typer infeksjoner er du mye bedre rustet til å stå imot ubehagelige symptomer som for eksempel diare om du har et flertall av de gode magebakteriene.

Tarmveggen vår består av mange små små celler som gjerne skal stå tett i tett. Dette er for å forhindre at ufordøyd mat skal lekke fra tarmen vår og over i blodbanen, for der kan de jammen skape problemer! Om vi med tiden blir utsatt for et dårlig og snevert kosthold, mye antibioktiabruk, stress eller infeksjoner kan det begynne å sprike mellom disse cellene våre og vi opplever lekk tarm.
De tette cellene har blant annet som oppgave å forhindre bakterier å komme inn i kroppen.

Jeg sier INN i kroppen fordi tarmen vår regnes som å være på utsiden av kroppen vår. Du er hva du fordøyer, ikke nødvendigvis hva du spiser. For om du ikke kan fordøye maten du spiser er det samma pokker for kroppen din hvor sunn den maten egentlig var, den maten er i tarmen din IKKE inni kroppen din – den går bare rett gjennom. Akkurat som med et hus som har en takrenne kan vi sammenligne kroppen og tarmen. Takrenna er endel av huset, men vannet som renner gjennom takrennen er ikke INNI huset. Slik er det med tarmen og. Tarmen er endel av kroppen, men maten som reiser gjennom tarmen er ikke INNI kroppen før det har blitt absorbert.

Siste punkt er et velfungerende immunsystem. Gode magebakterier trigger immunforsvaret til å produsere igA stoffer – immunglobulin A. Dette er en bestemt gruppe proteiner som virker som antistoffer i kroppen din og er livsviktig for kroppens forsvar mot infeksjoner. Akkurat disse igA stoffene er særlig viktig for infeksjonsforsvaret på slimhinner og i tarmkanalen.

For å få denne effekten i alle tre nivåer er du avhengig av å kombinere flere bakteriestammer. Det fins ikke EN bakterie som kan utrette alle disse oppgavene alene, derfor funker SanBiota sin multisammende probiotika!

For å få et bilde av hva du nettopp har lest anbefaler jeg deg å se denne videoen.

Bakteriene i SanBiota er tørket i sin mest aktive livsfase, når du tilsetter lunken væske vil bakteriene aktiveres og våkne til liv igjen. For best effekt av probiotikaen anbefales det at den drikkes på tom mage, enten før frokost eller når det har gått ca 3 timer fra ditt siste måltid. Det er fordi at da regnes magesekken din som tom og lunken væske slippes igjennom med lav produksjon av magesyre, da har bakteriene større sjans for å overleve.
I SanBiota sitt probiotika er det også tilsatt prebiotika, dette er for at bakteriene skal ha optimal næring på sin reise fra din munn og ned til tarmen. De blir da styrket og har lettere for å feste seg og reprodusere seg i tarmen din.

Skal du velge et probiotika tilskudd så velg et som du får effekt av!
Og er ikke fermentert mat noe du er klar for akkurat der du er på din vei så anbefaler jeg på det varmeste SanBiota sin probiotika.
Den finner du med forskjellige bakteriestammer, utviklet for å passe best mulig for deg og de utfordringene du opplever enten det er pollenallergi, eksem, betennelser i ledd, en dårlig fordøyelse, betennelser i selve fordøyelseskanalen, for deg som er gravid og gror frem et helt nytt menneske eller for barn, for deg med forstoppelse eller deg som opplever mye stress.
Ta en titt her for å bedre utdypning av de forskjellige SanBiota produktene du kan velge mellom. 

Du kan  bestille direkte fra nett og få 10% rabatt med å bruke koden STATERA.

Én kommentar