Mistify

Mistify er en fantastisk drikke fra Synergy, blandet ut med farris smaker den sprudlende og herlig og her kaller vi den for superbrus.
Det er ikke uten grunn den går under dette navnet og hvorfor tenkte jeg å dele med dere idag.

Først må vi igjen innom litt naturfag ( jeg kan ikke skjønne at ikke jeg var mer opptatt og interessert i naturfag på skolen, dette er jo interessante greier!).
Frie radikaler er nemlig et avfallsstoff fra kroppens energiforbrenning. Disse frie radikalene dannes når kroppen utsettes for ytre påkjenningen, det kan være – røyking, noen mattyper, stress, medisinforbruk, forurensning, alkohol, stråling eller  sykdom.
Frie radikaler er altså noe som alle mennesker opplever gjennom livet, så er spørsmålet i hvilken grad opplever vi frie radikaler i vår kropp, når blir det skadelig for helsen vår og hvordan kan vi uskadelig gjøre disse frie radikalene?
Får vi et overskudd av frie radikaler kalles dette for oksidativt stress.

Oksidativt stress kan sammenlignes med et eple uten skall som står i sollys hvor vi kan se eple bli skrukken og brunt, dette er harskning. Eller når et stykke kjøtt går ut på dato og harskner eller en spiker som ruter. Dette er frie radikaler som får et overgrep og som med eple, kjøttet og spikeren kan kroppen også harskne.

En fri radikal er atomer eller molekyler som har uparrede elektroner i sitt ytterste skall. Dette gjør de svært reaktive noe som betyr at de har lett for å gå inn i en kjemisk reaksjon.
Her kommer antioksidantene inn. Antioksidanter har ekstra elektroner og går imot de frie radikalene for å avgi et av sine elektroner. På denne måten parrer de seg med den frie radikalen og uskadelig dem! Takk antioksidant.

Antioksidanter kan også kalles for kroppens politi, og hvordan politiet holder orden i kroppen kan du lese mer om her – En vedovn 

Hvor finner vi de kjære antioksidantene? 
I c vitamin fra fargerik mat – frukt og grønt.
I e vitamin fra vegetabilske oljer, nøtter, frø, fet fisk, eggeplomme og grove kornprodukter.
I flavonoider fra frukt og grønt.
I fytoøstrogener fra belgfrukter og grove kornprodukter.
I mangan fra grønne grønnsaker, belgfrukter og grove frokostblandinge.
I sink fra kjøtt, melkeprodukter og grove kornprodukter.
I kobber som vi i hovedsak finner i innmat.
I selen fra fisk, skalldyr, egg, gresskarkjerner og innmat.

Samspillet mellom de forskjellige antioksidantene som kommer fra vitaminer, mineraler og overnevnte er viktig for å dekke behovet for antioksidanter og bekjempe de frie radikalene.

Mistify inneholder en rekke bær, konsentrater fra bær og grønn te.
Acai bær er en av bærene i mistify og denne er av mange organisasjoner regnet som verdens supermat nummer 1. Blandingen i mistify er mye kraftigere enn ren acai, dette på grunn av måten disse ingrediensene virker sammen på.

Antioksidanter i bær

Dr. Shealy testet mistify ,til dette bruke han en oksidatascore test. Her sjekket han i hvilken grad inntak av mistify kunne redusere celleskader forårsaket av frie radikaler. Han konkluderte med at KUN 30 ml av mistify to ganger om dagen kunne redusere oksideringen med hele 43% noe som er vanvittig mye i denne konteksten.
Dette gjør ikke at du kan leve evig og aldri bli gammel om du drikker mistify men du har helt klart en god mulighet til å bremse skadevirkningen oksidativt stress påfører kroppen, inkludert hudens aldringsprosess.

Mistify er det første og eneste kosttilskuddet som er testet og funnet å ha en betydelig virkning på cellemembranen i kroppen.
Å ha en sterk cellemembran er viktig for kroppen, blant annet når det kommer til virus.
Virus må trenge gjennom cellemembranen for at du skal kunne bli syk. Jo sterkere cellemembranen din er jo færre virus slipper gjennom å du unngår å bli syk.
Dersom du allerede har blitt syk kan du styrke de gjennværende cellemembranene i kroppen og forhindre videre formering av viruset slik at du raskere blir frisk.
Noen ganger har man ikke den effekten man ønsker ved bruk av mistify, dette kan ses ved luftveisinfeksjoner. Grunnen til dette er at 10% av luftveisinfeksjoner ikke skyldes virus men andre mikroorganismer. Det vil uansett være nyttig å booste kroppens immunforsvar slik at du takler slike angrep bedre.

Mistify er helt overlegen god på virus og er absolutt et produkt jeg anbefaler familier å ha tilgjengelig i vinterhalvåret fra november til april med tanke på alle virus som florere. Den til og med smaker godt.
Kroppen vår driver ikke med symptomsbehandling, det er det den moderne medisinen som gjør. Kroppen behandler årsaker og med riktige verktøy kan du oppnå en mye bedre helse.

Kan gravide og barn bruke mistify? På pakken står det at det ikke er anbefalt. Dette er ene og alene fordi det er pålagt fra USA å ha denne settningen med på produktet fordi det ingen steder er lov å drive med forskning på gravide eller barn. Så her får man lov til å tenke selv. Mistify inneholder ingen ingredienser eller sammensetninger som er skadelig for gravide, fostre eller barn. Optimal næring og et sterkt immunforsvar er like nødvendig hos gravide og barn.
Personlig drikker jeg mistify som gravid og gir det til sønnen min på 3 år.