ProArgi-9+

ProArgi9+ er Synergys fremste helsebringende tilskudd. Det brukes en helt fantastisk teknikk for å fremstille ProArgi9+ og hver batch blir testet hundrevis av ganger.
I 1998 ble tre forskere tildelt Nobels prisen i medisin for sin oppdagelse av de kraftige helseeffektene L-argining har, L – arginin er en av de viktigste ingrediensene i ProArgi9+.

Først og fremst er ProArgi9+ et kosttilskudd for hjertehelsen din, og her jobben den ikke bare med symptomene dine men tar for seg årsaken til de plagene du har. Og dette er ganske nytt for oss, se bare her.

La oss si du går til legen og får beskjed om at du har høyt blodtrykk eller at kolesterolet ditt er høyere enn hva legen ønsker, du har plutselig havnet i risikogruppen for hjerte – og karsykdommer.
Mest sannsynlig vil du få blodtrykksmedisin fra legen, en medisin som behandlet et symptom.

Det høye blodtrykket ditt kan blant annet komme av en forsnevring i blodåren din, noe som gjør det trangere for blodet ditt å komme frem til et vitalt organ. Det kroppen din må gjøre nå for å få blodet frem er å øke trykket, for kroppen vår er ikke ute etter å gjøre oss syk – den vil alltid gjøre det beste den kan i den gitte situasjonen vi befinner oss i.
Så blodtrykksmedisinen jobber for å senke blodtrykker, medisinen jobber mot kroppen din for den gjør ingenting med selve forsnevringen.
Det som kan skje med tiden om trykket holdes nede når vi har behov for å få blodet frem til organene våre er organsvikt. Brutalt men en mulighet.

Noe annet som gjøres med forsnevringer er utblokking av blodårer, også en symptomsbehandling som ikke tar for seg årsaken.
Endres ikke livsstilen vil en ny forsnevring kommer,  nytt plakk samler seg og må opereres igjen. En forsnevring i blodårene som gjør at plakk samler seg kommer somregel av en betennelse i blodårene, og disse betennelsene kan du få kontroll over med å endre på livsstilen både kosthold og stress, en ren og frisk blodåre vil ikke samle plakk.

Vi er vant med en symptomsbehandling idag, men retter vi opp i ubalansen i kroppen kan kroppen selv reparere seg.
Noen ganger kan vi oppleve at symptomene blir verre i en overgangsfase.

ProArgi9+ virker med å øke blodsirkulasjonen i kroppen. Blodsystemet vårt er kroppens transportsystem. Blodsirkulasjonen er involvert i alt som skjer i kroppen, det skal transportere oksygen, byggeklosser og næringsstoffer til celler og organer. Og avfallsstoffer skal bort og ut av kroppen.
Er blodsirkulasjonen dårlig er det celler og organer som ikke får det de trenger.
Veldig mange diagnoser har dårlig blodsirkulasjon som underliggende problem.

En person som har en vond hofte har neppe den plagen fordi hofta er brukt for mye, heller for lite. Ofte ses årsaken til plagene å være at blodårene rundt disse leddene ikke fungerer slik de skal og boldsirkulasjonen er derfor for dårlig. Da vil ikke kroppen klare å sende frem den næringen som trengs for å reparere leddene og avfallsstoffer  kommer ikke ut.
Gir vi blodet det blodet trenger og jobber opp blodsirkulasjonen kan kroppen reparere de mest utrolige ting, denne prosessen kan hos noen ta litt tid og da er det viktig å huske på at de plagene du har som kommer av dårlig sirkulasjon ikke oppsto over natten. Ofte har de vært der i mange mange år.

Blodårene våre kan trekke seg sammen og utvide seg, de kan endre det indre volumet inntil 6 ganger! Dette volumet og dermed blodtrykket blir regulert av en gass kalt – nitrogenoksid, dette er en gass som våre blodårer selv produserer.
Forskerne som i 1998 fikk Nobelsprisen i medisin fikk altså denne for sin oppdagelse av nitrogenoksid som signalmolekyl i hjerte og karsystemet.
Nitrogenoksid frigjøres i kroppen vår ved hjelp av aminosyren L-arginin og et enzym kalt enos.
Nitrogenoksid holder blodårene våre åpne, rene og elastiske.

Nitrogenoksid er også kalt – mirakelmolekylet. 

Nitrogenoksid (NO) får blodårene til å slappe av, utvide seg innvendig og gjør. dem rene for plakk, uten bruk. av medisiner. (Dr. Ignarro,2005).

Det har idag blitt naturlig at blodårene våre gror sammen etterhvert som vi lever ut livet vårt. Dette stemmer ikke, blodårene våre er selvrensende sålenge de får nok av den maten de trenger for å produsere eller øke produksjonen av nitrogenoksid og sålenge vi unngår kronisk stress.
ProArgi9+ inneholder ikke nitrogenoksid, men det inneholder den maten som blodårene trenger for å selv kunne produsere og frigjøre nitrogenoksid – nemlig L- arginin og en rekke andre nyttige vitaminer.

ProArgi9+ har blitt omtalt i PDR, PDR er et oppslagsverk for leger i USA og som også brukes internasjonalt. For å se hva de har skrevet om ProArgi9+ kan du følge linken her å se selv. 
Dette gjør ikke ProArgi9+ til en medisin men det gjør informasjonen tilgjengelig for din lege, du kan derfor be legen din selv gå inn på pdr.net og søke opp tilskuddet å se på det om du skulle være usikker på om det er greit for deg å ta det.
PDR sier selv at ProArgi9+ er det L – arginintilskuddet med høyest kvalitet i verden!

Forholdet mellom L – argining og ADMA bestemmer hvor mye nitrogenoksid du har i blodet, det vil være gunstig for helsen din å ha 160 ganger så mye L-argining som ADMA. Familier med mye hjerte og karsykdommer har somregel alltid høye ADMA tall.
Hvor mye ProArgi9+ du trenger å ta avhenger blant annet av hva ditt ADMA nivå er. La oss si du tar 1 – 2 doser med ProArgi9+ og har da samme nivå L-arginin som ADMA i kroppen, vil du merke den gode effekten ProArgi9+ har på kroppen din? Nei.
Det som skjer ting i kroppen din men du vil ikke kunne merke det om dine L-arginin nivå er det samme som dine ADMA nivå er, det du har gjort er å stoppe utviklingen av hjerte og karsykdommer.
I begynnelsen anbefales personer som sliter med hjerte og kar å starte med 3 – 4 doser ProArgi9+ per dag, og da vil du øke dine L-arginin nivåer til rundt 160 ganger mer L-arginin enn ADMA, hva skjer da? ÅHEI som du kjenner deg bedre, for en ny dag, for en følelse!
Kan du nå slutte å ta ProArgi9+?
Ja det kan du alltid men nei. 2 dager uten ProArgi9+ og du er tilbake på dine standard nivåer med en ubalanse mellom ADMA og L-arginin, hvor du har alt for mye ADMA enn L-arginin og dette vil med tid gi deg utfordringer.
Det du har renset ut fra blodårene dine trylles ikke tilbake fordi du slutter på ProArgi9+ men slaggstoffer og “dritt” begynner på ny å samle seg opp inni blodårene dine.
Du bør derfor ikke stoppe å bruke ProArgi9+ men fortsette å vedlikeholde dine balanserte nivåer av ADMA og L-argining slik at kroppen jobber MED deg og ikke IMOT deg.

Er ProArgi9+ dyrt? Nei. ProArgi9+ har en virketid på 24 – 48 timer, hver 24 time tar du somregel en ny dose ProArgi9+ noe som er med på å øke din grunndose av L-arginin og nitrogenoksid i blodet ditt. Etter 3 – 4 uker har din grunndose av L-arginin økt med 100% noe som gir deg en helt fantastisk effekt.
Det vil derfor IKKE være lønnsomt å droppe ProArgi9+ tilskuddet i et par dager for å “spare penger” når grunndosen din da faller fort tilbake igjen, ta en dose hver dag.
Flere andre L-arginin tilskudd har bare en virketid på 1 time, det vil si at du da må ta ny dose L-arginin hver time for å få samme effekt.
Dette blir dyrt.
Så er det greit å se hvordan ProArgi9+ er fremstilt, for hos Synergy hentes L-arginin fra planter som er den dyreste måten å frestille L-arginin på men også den beste. Hos andre er L-arginin ofte syntetisk fremstilt og hentet fra kjøtt.
I ProArgi9+ får du også med flere andre aminosyrer og vitaminer som sammen gir deg et helt fantastisk kosttilskudd.
Så må det jo til syvende og sist være opp til deg om du ønsker å symptomsbehandle eller om du vil rette opp i ubalansen som er årsaken til dine plager og diagnoser.

4 kommentarer

 • Arjan Derks

  Legen fant ut at jeg har litt belegg i pulsåren.Jeg har brukt 4 poser
  Pro argi hver dag i 4 uker nå.Hva er anbefalt dose og bruke videre?

  • Marit

   Hei Arjan. Det er veldig forskjellig hva som er riktig dose, som du sier har legen funnet belegg i blodåren din. Det kan lønne seg og måle innehold av ADMA i blodet og dermed doble mengden L arginin. Om ikke kan du prøve å føle deg frem på doseringen, når du føler du får god effekt av proargi9 så er du gjerne opp i riktig dose, og kan prøve å gå ned en pose å se om effekten varer, om ikke så opp igjen.
   Noen trenger 1 pose, andre trenger 4 poser.
   Det vil også være fornuftig å tenke betennelsesdempende for at belegg ikke skal få feste i blodårene, san omega 3 inneholder høye doser EPA fettsyrer som er betennelsesdempende og du kan fint ta 2 ss av denne per dag i tillegg til proargi9 🙂

  • Marit

   Proargi9+ koster 750 kr for en pakke med 30 porsjonspakker i.
   Med de plagene hadde du kanskje hatt nytten av å sjekke ut magespesialen? Den går på tarmen og kan bedre plager med både hormoner og utbrenthet 🙂
   Du finner den under “bestillinger” 🙂