3 TRENINGS TIPS

Treningsgleden og motivasjonen kan komme å gå, det er helt normalt og helt greit.
Vi er alle i ulike situasjoner i livene våre, uventede ting skjer og det er ikke alltid lett å planlegge eller å skulle forutse hver minste ting. Helt normalt og helt greit.
Men de aller fleste dagene kan du bruke disse 3 treningstipsene og jeg håper de hjelper for deg også 🙂

For det første så må vi være realistiske. Det er med trening som det er med kosthold. Veldig individuelt og igrunn ganske personlig.
Hva er det som motiverer deg? Hva liker du å gjøre? Hva har du lyst til å gjøre? Hvor ofte kan du prioritere disse tingene iløpet av en uke?

Alle er enig i at trening det er sunt, gjerne 30 – 60 minutter hver dag.
Hva skjer når du ikke lykkes med trening hver dag? Du føler deg mislykket, du mister motivasjon og du gir opp.
Det er ikke det vi er ute etter.
Litt er faktisk bedre enn ingenting!
Så er trening hver dag bra, men det som er enda bedre er den treningen du faktisk får gjort. 2 økter iløpet av uka kan være et mål også får resten være bonus 🙂

Tips 1 – senk kravene dine og vær realistisk. 2 økter i uka er bedre enn ingen. 
Her anbefaler jeg deg å legge den første av ukens økter til nettopp mandag, grunnen er enkel – da er du allerede halvveis ved begynnelsen av uka!
Det er så utrolig mye enklere å gjøre en treningsøkt til iløpet av uka når du vet du er halvveis i målet ditt når du mandagskveld går å legger deg.

Ute på tur med familien? Lur inn noen enkle treningsøvelser, alt er bedre enn ingenting.

Noen liker saltimer, noen hater å gå inn døra på et treningssenter, noen elsker styrke og kan ikke fordra kondisjonstrening mens andre liker intervaller som kombinerer de forskjellige øvelsene i form av tabata trening. Noen har fokus på å slå egne personlige rekorder og løfter markløft daglig mens andre har fokus på smidighet og funksjon i hverdagen med bruk av yoga eller pilates øvelser. Uansett hva du liker så fins der en treningsform for deg.

Tips 2 – ikke vær redd for å prøv noe nytt. 
Se etter noen youtube filmer med hjemmeøvelser eller hele treningsprogram og test ut hjemme, eller sjekk ut dine lokale treningssenter å se hva som står på kalenderen når. Kanskje er det en time kick boksin, en time med pilates, styrketrening i slynge, bodyvine trening eller noe annet som vekker din interesse. Dra innom svømmehallen og konkurrer med deg selv om hvor mange runder du klarer eller gjett tiden du bruker fra ene siden til den andre.
Få med deg en venn å prøv deg på en ridetur, test ut klatreveggen, ta med barna OG en barnevakt på isen så dere kan gå på skøyter og unn deg selv en runde eller tre ekstra med litt fart. Det er så mye å velge i, og  du trenger ikke gjøre all jobben helt alene. Sjansen er nemlig stor for at en venn også kunne være interessert i å prøve ut noe nytt 😀

Du er sliten, du har vondt, du har ikke tid, du er fri for energi og ork. Det er familieliv, sykdommer på rekke og rad, husarbeid og jobb, mange roller å fylle både som venn, partner, foreldre, datter/sønn, barnebarn osv osv.
Jeg forstår det, naboen forstår det, fitnessdama forstår det. Grunnen til at vi forstår er fordi vi alle sammen opplever dette. Hvordan vi møter utfordringene og tankene våre har utrolig mye å si uten at jeg skal bli veldig alternativ.
Du må tenke på deg selv, og for veldig mange er dette nytt, skummelt, rart og kjempe vanskelig. Om ikke du har det bra så har du heller ikke så mye å gi videre i alle de andre rollene du skal fylle for alle de andre rundt deg. Dette er viktig og helt sant.

Tips 3 – prioriter deg selv. 
Hva er det som gir deg energi? Hva får du en god følelse av? Varer den gode følelsen din eller går den raskt over til sinne, tristhet eller dårlig samvittighet?
Hva skal til for at du skal ha det bra?

Så føles det kanskje veldig egoistisk å skulle ta deg en time i fjellet når huset står på hodet og mannen har armene fulle av papirlommetørkler og febermåler for små syke barn. Eller det virker så dumt å skulle dra på veninnekveld når du egentlig skulle vært hos den eldre garde og stablet ved eller bare vært selskap.
Uansett hva saken er så er det viktig å kjenne etter å tenke litt på “meg”. Hva trenger jeg nå?
Du er neppe til stor nytte i hjemmet om du farer avsted stresset, småsur og trøtt som en nepe etter flere våkennetter mens du prøver å brette klær, trøste barn og tenker på morgendagens middagsforberedelser og mandagens møte på jobben. Da er det greit å la husarbeidet ligge å la mannen ta seg av de syke barna mens du lufter hodet, finner perspektiv og kan bidra med litt ny giv å energi – fordi du har tatt deg tid til deg selv å gitt deg noe du trenger.
Og vær ærlig, hvor godt selskap er du egentlig for bestemor som sitter å maser om den samme gamle regla når du sitter der med hodepine og er vel vitende om venninnene dine som er ute å snakker om gamle gode tider, ler og tar seg et glass vin?

Personlige gleder i hverdagen

Jeg håper du klarer å ta til deg disse rådene uansett hvor du er hen i din hverdag.
En gåtur eller noen hjemmeøvelser er bedre enn ingen selv om det ikke ble 60 min trening hver dag denne uken.
Å teste nye aktiviteter kan være morsomt, fint og lærerikt både alene og sammen med en venn / søster.
Prioriter deg selv og dine behov, enten behovene dine er jentekveld, jakttur med gutta, trening, meditasjon, cafetur, lese en god bok eller hva enn som gir deg en varig god følelse og litt påfyll.

Har du noen tips du vil dele så legg gjerne igjen en kommentar til meg 🙂
GOD MANDAG! 🙂