Kropp i balanse – spørsmål og svar

Takk for alle spørsmål som har kommet inn! Vi bare kjører på her 🙂
Og du, svar gjerne på spørreundersøkelsen min som popper opp her på bloggen eller følg link her – Spørreundersøkelse

Hvor mye tid tar kurset?
2 timer i uken kan være greit med tid for å gå gjennom modulene for hver uke.
I uke 4 kommer første treningsprogram og det er regnet å bruke ca 1 klokketime tilsammen i uka på trening.
Så kommer en spørretime i uka som også er regnet å være på 1 time.
Modulene, spørretimene, treningen og matlagningen gjør du akkurat når du vil og har mulighet iløpet av uken.
Grovt regnet vil hele kurset med matlaging kunne ta 4 – 6 timer per uke.

Hjelper kurset for meg som ønsker å gå ned i vekt?
Ja det gjør det.

Jeg sliter med intoleranser og allergi, kan jeg følge dine kostholdsråd? 
Ja, det er ingen problem.

Går kurset ditt ut på fodmap dietten? 
Nei.

Jeg sliter med søvn, tenker du kosthold kan ha noe å si for det?
Ja absolutt. Med kroppen i balanse kommer hormonene våre også i balanse noe som vil være positivt for søvnen. Hva man spiser og når man spiser det har også mye å si for hvordan vi sover.

Kan man kjøpe maten i vanlig dagligvarebutikk?
Ja det kan du. Ønsker du noe spesielt eller å benytte deg av kosttilskudd / superfoods så må du nok innom helsekosten, men selve maten finner du på dagligvaren. Kostholdet er bygget på rene råvarer, grønnsaker, frukt, bær, krydder og urter. Helt vanlig mat 🙂

Er dette et lavkarbo kosthold? 
Nei, det vil jeg ikke si det er.

Jeg har diabetes, kan jeg følge dette kurset?
Ja!

Er opplegget familievennlig? 
Ja, selv lever jeg med dette kostholdet og har en sønn på 3 år som med glede spiser maten vi lager. Ja til og med mannen i huset spiser 😉

Er det komplisert og vanskelig å følge? 
Litt vanskelig å svare på. Litt teori er det jo, fordi jeg ønsker at du skal lære å vite hvorfor jeg anbefaler det jeg gjør og slik at du også kan føle deg trygg på kostholdet. Å endre vaner og rutiner er jo litt krevende men det spørs jo hva utgangspunktet er og hvilken holdning man har.
Jeg regner med at de som melder jeg på kurset mitt er ute etter en endring og da må man gjøre noe annerledes.
Hver modul vil bli godt forklart og spørretimene vil også hjelpe på det som  måtte være uklart.

Er det et generelt opplegg for alle?
Nei, faktisk ikke. Jeg setter en max grense på hvor mange deltakere jeg ønsker å ha med nettopp fordi jeg vil bli kjent med deg å følge deg opp mer personlig enn å bare gi ut et generelt opplegg.
I uke 1, 2,3, 6 og 7 vil du få tilsendt et utfyllings dokument fra meg. I slutten av hver uke sendes disse i retur til meg som jeg lagrer i din mappe. Når vi er kommet til siste uke ( 8 ) går jeg gjennom alle dokumentene fra deg, evaluerer underveis å gir deg personlig veiledning.

Jeg ønsker ikke at kurset skal være kostbart. 
Dette med pris er nok også forskjellig fra person til person. Først og fremst vil jeg si at dette er en investering i egen helse, dette er et helt kurs med mye kunnskap og læring som du tar med deg for alltid.
Du har tilgang på hele kurset i 6 måneder og kurset har en totalpris på 5000 kr.
Dette gir deg en ukespris på 208 kr og en dagspris på 30 kr.
Det kan være greit å huske hva vi faktisk bruker penger på, for det å investere i egen helse er ganske nytt for mange.
Idag bruker mange penger på klær, sminke, daglige / ukentlige cafeturer, alkohol, snop som sjokolade, tyggis, iste etc., solarium, støttemedlemskaper til diverse leverandører og helt sikkert flere slike ting 🙂
Har du ikke energi, en god dag fylt med smil og godfølelse eller en god helse så er det ikke så mye annet som har noe å si. Vi trenger å ha en god helse.

Kan man delebetale? 
Ja, jeg skal ordne med en løsning slik at du kan dele opp betalingen i 1, 2 eller 3 avdrag. Jeg har full forståelse for at dette er en investering.

Jeg er 68 år, er jeg for gammel? 
Nei det er du ikke! Jeg har ikke satt noen aldersgrense på kurset. Jeg følger kostholdet, sønnen min på 3 år følger kostholdet og jeg anbefaler også dette kostholdet til oldemoren min på 92 år.

Får vi en kostholdsplan å følge?
Nei, men du vil få oppskrifter fra meg som du kan bruke. Jeg ønsker at du skal lære å bli trygg på ditt eget kosthold. En kostholdsplan tar slutt en dag og da er det lett å falle tilbake i gamle vaner om man ikke har lært hvorfor man bør gjøre som man gjør på en kostplan, du skal derfor slippe å bli avhengig av meg å heller være trygg på deg selv.

Jeg har aldri trent før, hvordan er treningen i kurset?
Ingen problem. Treningene er lagt opp til å ta ca 20 minutter, to av ukens treningsøkter er fullkroppsøkter med styrketreningsøvelser og kondisjonsøveler sammen. Her tar du selv utgangspunkt i hvordan form du er i og presser deg selv litt og litt. Den 3 treningsøkten i uken vil være en mental treningsøkt med fokus på meditasjon / mindfullnes, selv mener jeg det er viktig å huske å trene hjernen også, ikke bare rumpe og lår 🙂

Trenger jeg noe treningsutstyr?
Minibands ja, du får også øvelser uten noe utstyr der du kan bruke en brusflaske, en stol eller slike ting. Mest egenvektstrening som styrker kjernemusklaturen  din.
Minibands fås kjøpt i 3 og 4 pakkninger med pris på 99 og 149 kr 🙂

Må jeg trene på senter?
Nei.

Det tror jeg var alle spørsmålene, skulle jeg ha glemt noe så send meg bare en melding så svarer jeg deg.
Gleder meg utrolig mye til start og er så spent at det nesten går utover nattesøvnen nå 😀