Redd for å gå opp i vekt i julen?

Det fins mange kilokjempere der ute, og mange av dere har stilt spørsmål anngående jul og vekt.
For det første syns jeg ingen skal ha dårlig samvittighet når det kommer til mat, uansett om man har kilo å bli kvitt. Dårlig samvittighet er nemlig ingen lønt med.
Det som er spist er spist, og du kan ikke gjøre noe med det, så jeg tenkte heller å dele noen tips som kan hjelpe deg både med selvfølelsen og hvordan du unngår overspisingen.

Disse rådene gjelder ikke bare i julen, for det er nemlig mange som ønsker å gå ned i vekt som kjenner seg igjen her. Du spiser ikke så mye, iallefall ikke ofte. Til tross går vekten oppover. Det som skjer er ofte at man overspiser når man først spiser, som en dårlig bivirkning av å ha hoppet over måltider.

 • Derfor vil mitt første tips til deg være å spis regelmessig og hold dine måltider slik som du gjør i hverdagen.
 • Mitt andre råd med tanke på maten er å start med en god frokost. Jeg maser fælt på kundene mine om å finne en proteinkilde til hvert av dagens måltider, også frokost. Her er det de fleste møter på utfordringer.
  Lag deg en smoothie med en god proteinkilde i, kok eller stek deg noen egg, spis røyka laks og godt med kjøttpålegg eller stek deg en fiskekake eller noen middagsrester til frokost.
  Opplever du utfordringer med fordøyelsen din rundt jul kan det være du har god effekt av å starte dagen med med et glass vann og sitron eller eplesidereddik i. Dette hjelper også mot oppblåsthet og magesyreproduksjon slik at du enklere kan fordøye maten du spiser.
  Smoothiehefte
 • Lag noen sunne jule fristelser uten sukker i. Noen ting i jula ønsker vi å spise som de er på grunn av tradisjon og ja av eget ønske. Men alt vi pakker i oss i jula trenger ikke være sukkerbomber. Min kropp fungerer dårlig på sukker, og skal jeg være i god form å ha nok energi til gleden av julen så foretrekker jeg noen balanserte julefristelser 🙂
  Balanserte julefristelser
 • Veldig mange tenker de skal starte over nyttår, da først skal de gjøre små endringer. Og det kan være en fin tenkemåte, fordi – det du spiser mellom jul og nyttår er ikke viktig. Tenk heller på hva du spiser mellom nyttår og jul.
  Når det er sagt trenger det ikke være alt eller ingenting. En god smoothie til frokost og en heller ubalansert julelunsj med slekta er bedre enn sjokolade til frokost og loff med sirrup på til lunsj.
  Et par hjemmelagde coco chrunsh istedenfor 2 stykker delfiakake er absolutt en god investering på energinivået ditt.
  Du kan gjøre små enkle grep å dermed ha en litt enklere julehverdag uten den trege, oppblåste fordøyelsen og føle deg tappet for energi når juledagene går mot slutten.

Alle disse tipsene vil også hjelpe på vekten, men det viktigste tenker jeg er at du har det fint med deg selv og også klarer å slappe av litt i juletiden.
Jula skal først og fremst handle om kos og glede ilag med andre mennesker tenker jeg 🙂