10 tegn på at tarmen din ikke har det bra

Tarm er populært, slik har det blitt. Alle har vi en tarm men hvordan den fungerer er ganske varierende. Her skal vi se på 10 forskjellige tegn på at din tarm kunne trengt litt mer kjærlighet.

  1. Et av de første og mest vanlige tegnene på at tarmen din ikke har det bra er at du får plager med fordøyelsen. Det viser seg gjerne som sjeldne do besøk, veldig mange dobesøk, ufullstendige dobesøk, oppbåst / gravid mage, smerter, mye luft eller ufordøyd mat i avføringen.
  2. Lite energi er også et tegn på at tarmen din ikke har det bra. En tarm som ikke fungerer skikkelig vil ikke få tatt opp næringen den trenger, dette kan vise seg som lite energi.
  3. Problemer med huden som eksem, uren hud eller tørr hud. Det kan være fordi du ikke får i deg den næringen du trenger og derfor få mangler på forskjellige vitaminer, mineraler og fettsyrer. En annen grunn kan være at proteinene i maten ikke blir fordøyd noe som gjør at de kan fraktes over i blodbanen og gi betennelser og irritasjon som ofte viser seg på huden, en betennelse kjennetegnes ofte som rødt, hovent, vondt, væskefylt og varmt.

  4. Håravfall kan også komme av samme grunner som ved huden, mangel på næring og økt betennelser i kroppen.
  5. Psykisk utfordringer og depresjon. 80 – 90% av seratonin vår kommer fra tarmen. Seratonin er et lykehormon, lite produksjon av dette gjør noe med humøret vårt. En annen ting er at 90% av kommunikasjon via tarmen – hodet går nettopp den veien, fra tarmen til hodet. Så har ikke tarmen det bra vil det gi utfordringer for hodet.
  6. Dårlig søvn. Som nevnt er 80 – 90 % av seratonin dannet i tarmen. Seratonin omgjøres videre til melatonin, også kjent som søvnhormonet vårt.
  7. Hormonelle ubalanser. Kosthold og hormoner henger tett sammen, mye tettere enn vi kanskje tror. Den maten vi spiser og den vi faktisk klarer å absorbere har en stor påvirkning på hormonene våre. Hormonelle plager som humørsvigninger, menstrasjon og fruktbarhet, blodsukkerfall, dårlig sultregulering, liten vekst, stoffskiftet og energiomsettning av de forskjellige næringsstoffene våre fett, karbohydrater og proteiner kan påvirkes.
  8. Vektutfordringer. Enten du sliter med å gå opp eller ned i vekt kan det være et tegn på at tarmen din ikke har det bra. Det kan være mangel på næring, eller en matintoleranse som gjør det vanskelig å kvitte seg med vekten eller å legge på seg.
  9. Du blir ofte syk og / eller bruker lengre tid på å komme deg etter sykdom. 80 % av immunforsvaret vårt fins nettopp i tarmen. Så er tarmen i ulaget så påvirker det immunforsvaret på en negativ måte.
  10. Søtsug. Er tarmen i ulaget vil du ofte ha mer av de dårlige tarmbaktereiene enn de gode, dette gjør at du vil få et økt søtsug eller et økt sug mot karbohydrater.

Se gjerne på hva du kan gjøre for å styrke tarmen –  styrk tarmen
eller hvordan purify virker fra innsiden.