Spørsmåls fra kostholdsdamene snappen

Det er så utrolig gøy å snappe for kostholdsdamene. Der møter man virkelig på et hav av kostholds interesserte mennesker, og dere kommer med mange fine spørsmål.
I går var det litt mye på tapeten for min del med bursdag, foredrag, jobb og til slutt en syk gutt. Jeg rakk ikke sette meg ned å filme for å snakke med dere å jeg rakk ikke svare på spørsmålene. Men de ble notert å nå kommer svarene!

En nøytral olje som er bra å frityrsteke i? 
Da anbefaler jeg at du bruker en raps olje som er hakke mer stabil enn mais og soya olje.

Hvordan kan man unngå kræsjlanding? Har en gutt på 20 mnd som er kresen i matveien og spiser bare brød i forskjellige variasjoner hele dagen. 
Ja man kan unngå kræsjlandingen med å ha næringstette måltider når man spiser. Og som du følger på med så er det jo endel brødmat, noe som alene ikke er veldig næringstett, heller ikke for små barn.
Du kan forsøke supper som er lagd på kraft og som inneholder mye smak slik som søtpotetsuppen.
Ellers kan du lage grønnsakslapper, smoothie med eggeplomme i eller forskjellige rotmoser og enkelt tilbehør som oppdelte kjøttboller / kylling / fisk som gutten din selv kan få holde å dyppe. Skulle det uansett gå mye brød så anbefaler jeg deg å teste ut surdeig / langtidsheving på brøddeigen, du kan også erstatte vannet i brøddeigen med kjøttkraft for å få økt næringsinnholdet i brødet. En brød oppskrift å teste ut – magevennlig brød. Med barn er det ofte perioder så fortsett å tilby å gi variasjon på grønnsaker, bær, kjøtt, fisk og fugl så spiser han nok en eller annen gang 😉
Å ha med grønnsaker, eple biter med nøttesmør,  smoothie, eggemuffins og lignende når du skal hente i barnehage kan være et lurt triks for å unngå den store kræsjen når dere kommer hjem og er sulten og sliten.

Takk for påminnelse om sukkeret, hvordan kan vi som er sukkeravhengig bli kvitt suget? 
Godt spørsmål! Første steget som med alt er jo å kjenne igjen problemet. Veldig mange er sukkeravhengig men det er faktisk ganske enkelt å bli kvitt problemet. Det du ønsker å slutte med bør du ikke kjøpe, så 80% av jobben er allerede gjort om du tar gode valg på butikken.
Ikke kjøp matvarer du ikke bør spise, og rydd ut av kjøkken skuffer og skap. Har du det ikke så spiser du det ikke, det er så enkelt.
Du kan være obs på at det tar ca 3 – 7 dager å bli kvitt det værste suget, på disse dagene kan du prøve å bli obs på når suget kommer. Er det når du er trist, stressa, belønner deg selv for en vellykket dag eller lignende? Da kjenner du igjen mønsteret, mat og følelser henger tett i hopen så dette kan være nyttig. Da kan du belønne / trøste deg selv på andre måter, mat er nemlig ikke den beste på disse punktene.
Bli en sukkerdetektiv – når du er på butikken å handler så se bakom varene du vil kjøpe, inneholder de mer enn 5g sukker per 100 g kan du droppe matvaren, samme om sukker står som en av de 5 første ingrediensene. Med disse verktøyene minsker du sukkerinntaket i hverdagen din utrolig mye og vil iløpet av få dager kjenne på store endringer. Det vil være abstinenser for noen, irritasjon, hodepine, unormal svetting, humørsvigninger er noen av de.
Bedringene man kan merke er bedre humør, mindre søtsug, bedre søvn, mer energi etc.
Du kan bruke stevia, sukrin gold, fiber sirup eller tørket / fersk frukt som søtning istedenfor.
Se gjerne på de sunne fristelsene du finner her – Balanserte julefristelser. 

Nøttebunnskake

Føler meg helt utslått under menstrasjon, tar tilskudd av B12 og D vitamin. Hva kan jeg gjøre? 
Veldig mange som merker menstrasjon kraftig har litt ubalanse i hormonene sine. Så det kan lønne seg å jobbe med hormonsystemene i kroppen din, det gjør du enkelt med å spise mat som kroppen har nytte av og ikke den maten kroppen oppfatter som fjas.
Får du kraftig sjokoladesug er det et tegn på at du kanskje har litt lav magnesium og kan ha bedre effekt av å ta magnesium tilskudd. Går det mye i iskrem kan det være et tegn på at du har for lite fett i kostholdet ditt.
Hvordan kostholdet er ellers har noe å si, å begrense karbohydratene å få inn en proteinkilde i hvert av dagen måltider kan være lurt.
Om du ikke føler du får effekt av tilskuddene du tar kan det jo være greit å tenke over om tarmen fungerer optimalt, gjør den ikke det vil den også ha problemer med å ta til seg næring, særlig i tablett form. Send meg en epost om du fremdeles er usikker.

Ubalanse i tarmen, hvordan kan man starte for å finne ut årsaken? 
Årsaken til ubalanse i tarmen kan være flere ting. Det kan være greit å vite hva de er slik at man kan redusere på disse for å få en mer permanent bedring.
Antibiotikakurer, stress, matintoleranser, medisiner og NSAIDs, infeksjoner, enzymmangel, for lite magesyre, næringsfattig mat, overvekst av bakterier i tynntarmen ( de hører til i tykktarmen ), for lite probiotika / prebiotisk mat som er næring ti de gode bakteriene våre eller emosjonelt / psykisk stress.
Minsker du og fjerner disse “problemene” vil tarmen få det bedre. Deretter er det ikke mye vi kan gjøre med det som allerede har vært men vi kan fokusere på å ta vare på tarmen. For å rette ubalanse kan man gå frem på forskjellige måter.
8 ukers kurset mitt er en måte, der får du purify rensekur for tarmen og 5 uker med oppfølgning for hvordan du kan og bør leve etterpå. Her følger vi 80% bra og 20% slækk regelen.
Du kan ta tilskudd av probiotika å spise fermentert mat for å styrke tarmbakteriene og du kan bruke kjøttkraft for å reparere tarmslimhinnene.
Her kan du lese hvorfor purify er så fint – start innenfra med purify. 

Så fint at så mange ønsket å melde seg opp til helsemagasinet sitt abonnement, det var stor aktivitet der 😀
Og for dere som ønsker å sjekke for mat intoleranse så sender jeg test kit i posten til deg og hjelper deg for hvordan du tar testen.
Synergy produkter kan du enkelt bestille selv her – MIN SYNERGY
Og har du flere spørsmål om produktene så send i vei, vi kan godt ta en spørsmålsrunde bare på Synergy 😀