Kostholdsveiledning – bare betalt synsing?

Er kostholdsveiledning bare betalt synsing og meninger rundt andre personers kosthold?

Nei det mener jeg virkelig ikke at det er.
Hadde kosthold vær en enkel greie hadde vi ikke hatt de utfordringene vi ser idag rundt kosthold.
Hadde flesteparten av menneskene hatt så god peiling på  kosthold og egen helse som det fort kan høres ut til så hadde vi heller ikke hatt så store tall innen livsstilssykdommer som vi har.

Jeg er en kostholdsveileder og det er ikke bare synsing og egne meninger.

Som kostholdsveileder har jeg gått skole for å lære, en kostholdsveileder har fokus på å hjelpe andre til en bedre helse gjennom endring av kosthold og livsstil. Det fins ikke en fasit som passer for alle, vi mennesker er så unike og har mange forskjellige utfordringer så en one size fits all funker ikke.

Det fins mange måter å hjelpe andre mennesker på når det kommer til helse, min måte er via kosthold. Også er jeg glad for at det fins andre som hjelper på andre måter, ingen er overflødige så lenge noen har nytte av det.

Personlig er jeg veldig opptatt av kosthold, har stor interesse for temaet og syns det er utrolig spennende å se å lære hvordan mat kan påvirke kroppen vår.
Det er ikke en hippie livsstil eller noe nytt mombo jumbo at mat kan være din medisin. Hva du spiser påvirker hvem du er og hvilken helse du har, det er de aller fleste enige om. Når dette er poengtert er det ikke så mye å diskutere rundt lengre, maten du spiser eller kanskje maten du IKKE spiser påvirker helsen og kroppen din utrolig mye.

Jeg som kostholdsveileder er ikke opptatt av diverse dietter, trender, raske slankekurer eller slikt. Jeg vil fokusere på deg som person å finne ut hva som funker for deg. Jeg jobber mye med å stabilisere blodsukker, bli kvitt søtsug, jobbe for en velfungerende fordøyelse, oppsøke næringsrik mat uten å telle kalorier og hjelpe å holde kroppen fri for betennelser. Dette er helt klart viktige oppgaver gjennom mine øyne.

Selv har jeg erfart hvordan kostholdet kan spille inne på helsen. Jeg har hatt en kropp i beredskap, som har vært anspent og med mye betennelser. Jeg har hatt en dårlig fungerende fordøyelse og spis næringsfattig mat. Jeg har vært så sukkeravhengig at det nesten er flaut å innrømme, og jeg har kjent på blodsukkerets svigninger mange gang om dagen.
At kostholdet ikke har noe å si for kropp og helse er bare tull!

Om jeg som kostholdsveileder bare synser og mener mot betaling?
Jeg har studert og lært metoder for å veilede andre mennesker med plager som er knyttet til kosthold og livsstil.
Jeg har satt meg inn i de forskjellige næringsstoffene våre, matkvalitet, kostholdsfilosofier, dietter, kultur. Jeg har lest meg opp på biologi rundt antioksidanter, HPA aksen, oksidativt stress, hvordan cellefabrikken vår fungerer, bruk og terapautisk mat og hvordan hormonene våre påvirkes av maten vi spiser. Jeg har studert fordøyelsen litt ekstra og sett på hva som skjer i tarmen, hvordan man kan reparere en irritert og følsom tarm, hvordan den kan påvirke så mye i kropp og hodet. Jeg har lært om diverse kosttilskudd, hva man skal ta og hva man bør se etter.
Jeg har sett på overvekt, hvordan følelser er knyttet til mat, hvordan man kan lykkes med vektreduksjon og hva det har å si for helse både fysisk, psykisk og sosialt.  Jeg har satt meg inn og kurset meg gjennom forskjellige tester som er kjekke å ha i forbindelse med endring av kosthold og livsstil.

Jeg har lært om muskler, trening og hvordan du kan stimulere til bedre resultater. Jeg har lært hvordan trening påvirker kroppssammensetningen. Jeg har lært og øvd på å sette sammen effektive treningsprogram som gir deg den følelsen og de resultatene du er ute etter. Jeg har lært og blitt mer interessert i måltidsrytme, når på dagen du bør spise hva og hvordan dette også påvirker trening, hormoner, søvn og livskvalitet. Hva du bør spise før , under og etter trening eller tyngre konkurranser. Jeg har lært om osmolaritet, nyrene og hvor mye du må og bør drikke per dag, hvordan energien kommer seg gjennom kroppen din og hvordan du kan unngå nærings mangler også når du trener.

Jeg har stor interesse for temaet, noe som gjør at jeg fremdeles etter endt skolegang fremdeles kurser meg, leser bøker, artikler, faglitteratur og engasjerer meg for å holde meg oppdatert.
Så nei, dette er ikke bare betalt synsing og meninger.

Å være sin egen veileder er ikke lett, hadde det vært en smal sak hadde det neppe vært et studie for det ei heller et yrke. Å finne et kosthold og løsninger som passer best for deg er ikke lett, og der kommer jeg inn i bildet.
En kostholdsveileder har interessen og kunnskapen til å finne den maten som passer best for deg.
Har du et mål kan jeg hjelpe deg på vei med kostholds og livsstilsendinger.
Har du en dårlig helse kan jeg veilede deg på vei med hjelp av kosthold.

Jeg hjelper deg gjerne, og jeg elsker å jobbe sammen med mennesker på denne måten. Det jeg trenger fra deg om du ønsker å være min kunde er –

  • Du må være klar for å gå litt ut av komforsonen.

Kostholdsveiledning er viktig for mennesker og jeg er stolt av å kunne kalle meg kostholdsveileder.