7 grunner til kostholdsveiledning

Alle har et kosthold, alle har en mening om maten som spises og som ikke spises. Kosthold er et ømt tema, og det å få veiledning er for mange langt unna.

Jeg tenkte å gi deg noen grunner til hvorfor du bør velge kostholdsveiledning og hva veiledningen kan gjøre for deg.

Å være sin egen veileder eller terapeut er utrolig vanskelig. Selv de med gode kunnskaper innen enten kosthold, trening eller andre slike yrker har som regel sin egen veileder. Hvorfor er det slik? Fordi å skulle endre på vaner selv eller legge om kosthold er vanskelig å gjøre alene.

 • Hjelp til å komme i gang –
  Har du lenge gått å tenkt at du skal få ut fingeren, gjøre en endring men så passer det ikke? Du venter til nyttår eller etter neste bursdagsfeiring, du er kanskje litt usikker på hvor du skal starte for du spiser ikke så usunt fra før av egentlig? Da er kostholdsveiledning kjekt, der kan du få den lille boosten for å komme i gang. Med hjelp blir det enklere å se hvor du bør starte å hvilke endringer som kan være avgjørende for deg.
 • Kostholdet ditt –
  Medkostholdsveiledning er som regel første time inkludert en kostanalyse. Her får du en nøye vurdering av ditt kosthold, dine mål, din livsstil og andre ting du kanskje ikke har tenkt på før. En slik vurdering kan gi noen aha opplevelser.
 • Kosttilskudd –
  Er det noe du trenger, hvordan få best mulig opptak å utnytte av det, hvilke skal du velge osv? Mange spørsmål bare her og det hjelper en veileder deg med.
 • En til en samtaler –
  Under kostholdsveiledningen får du en til en samtaler noe som gjør det mulig for veileder å skreddersy et program for deg. Hvilken livsstil har du, hva er realistisk å endre på, hvilke vaner er vanskelig, hvordan jobber du best og hva trenger du for å lykkes. Noen trenger en daglig tilbakemelding på jobben de gjør mens andre trenger et regneverktøy for å være trygg på egenhånd. Kanskje har du enkelte temaer du ønsker mer informasjon rundt for å være sikker i dine valg, med kostholdsveiledningen blir timene å opplegget tilrettelagt for nettopp deg.
 • Sikkerhet –
  Kostholdsveiledning fra en veileder utdannet fra TMS ( tunsberg medisinske skole ) har litt andre rettningslinjer enn de rådene helsemyndighetene anbefaler. Dette trenger på ingen måte være en negativ ting.
  For å bli mer sikker i ditt valg av kostholdsveileder sjekk gjerne ut bakgrunnen for utdannelse, les hva skolen står for slik at du vet hva veilederen har av kunnskaper.
  Tunsberg forteller selv –
  Vi skal:

  • Utdanne naturterapeuter med høy teoretisk og praktisk kompetanse.
  • Skape fokus på ernæringens betydning for helsen.
  • Bidra til naturmedisinens utbredelse, tilgjengelighet og aksept i samfunnet.
  • Benytte de til enhver tid beste pedagogiske metoder og løsninger, slik at det skapes et godt og effektivt læringsmiljø.
  • Stimulere til forskning og utviklingsarbeid innen naturterapi, og skape en bevissthet rundt betydningen av dokumentasjon.
  • Jobbe aktivt med kvalitetssikring i alle ledd.
  • Ha et utdanningssystem som bygger bro mellom skolemedisin og naturmedisin.
  • Være en miljøbevisst organisasjon, som påvirker miljøet på en positiv måte.

  Å velge en terapeut fra Tunsberg er et veldig fint valg 🙂 

 • Kroppsscan –
  Under veiledning hos meg vil du få tilbud om en tanita scan. Dette er helt opp til deg om du ønsker, mange finner det veldig motiverende. Her får du målt hva som skjer inni kroppen din. Om du mister fett, vann, muskler og hva du legger på deg. Om jobben du gjør endrer din metabolske alder og bukfett rundt magen. Et veldig fint verktøy.
 • Oppfølgning –
  Du får tilbud om oppfølgning. Jeg ønsker at du skal være trygg i det du gjør, og jeg vil samarbeide med deg. Å ha oppfølgning vil kjennes godt ut for deg som skal endre kostholdet også for meg som kan hjelpe til på veien der det trengs. Det fins aldri et perfekt tidsrom for å endre kostholdet, det vil alltid komme en høytid, en fest, et selskap eller en anledning som gjør at du står med valget om gamle vaner eller å ta i bruk de nye, la en veileder hjelpe deg med disse valgene slik at endringen du gjør blir varig og at du finner en måte å elske den nye hverdagen din på!

Har du benyttet det av kostholdsveiledning før? Fungerte det bra for deg? 

3 kommentarer

 • Marte solem

  Hadde aldri hverken turt eller klart omlegging uten veileder. Det har vært uunnværlig for meg på veien mot en friskere tarm og et bedre kosthold for nettopp min kropp.
  Fikk det ekstra dyttet til å hoppe I det og komme I gang – gull verdt!!
  Og motet til å glemme Low FOD MAP og spise ALT igjen!!!
  Har fått en helt ny mat glede som igjen resulterer I enda bedre livskvalitet:))
  Anbefaler kostveiledning til alle som har utfordringer:))

  • Marit

   Fantastisk! Det er ganske vanskelig å være sin egen terapeut og det er ingen skam i å ta et skritt mot hjelp omså bare for å komme igang 🙂
   Flink du har vært, stå på videre 🙂 🙂