Mat mot betennelser

Felles for kostholdsveiledning og neurowave behanding er særlig inflammasjoner. Så mange mennesker sliter idag med kroniske betennelser i kroppen.

Det som er vanligst å se er betennelser i huden, fordøyelsen og muskler / ledd.  Smertene er ikke gode og begrensningene det gir i hverdagen er ikke noe særlig det heller.

Viste du at kosthold og livsstil ofte er en stor grunn til at betennelser i kroppen holdes ved like?

Dagens kosthold er langt fra optimal for kroppen vår, vi har bevegd oss ganske langt unna hva vi er ment å spise og fordøye.
Det er derfor mange som spiser seg syke, og maten vi spiser holder oss syk.
Tanken er da – hvis maten du spiser gjør deg syk så skal du vel kunne spise deg frisk også?

Hva har du å tape egentlig?

Mat må vi ha uansett, og om det er en ørliten kjangs for at maten vi spiser gjør at vi blir syk så har vi kanskje ikke så mye å tape på å endre kostholdet å bare gi det en kjangs et par måneder. Det kan jo faktisk være både morsomt, lærerikt og nyttig!

Men hva kan du gjøre selv da, det vil jeg se litt på.

 • Gi kroppen en rens –
  En ren start er veldig greit også for kroppen. Ofte samler det seg endel avgiftsstoffer i kroppen som med tid og stund kan lage både smerter og blokkeringer.
  Rens for tarmen er også veldig lurt, vi har lært mye om tarm de siste årene og med 70% av immunforsvaret vårt i tarmen er det veldig greit å at den samarbeider når vi prøver å bli kvitt betennelser ellers i kroppen.
 • Krydder i hverdagen –
  Bruk mye krydder i maten din, ferske urter, glemte krydder – bare lek deg. Nellik er en god antioksidant, kanel demper søtsug og stabiliserer blodsukker og gurkemeie og ingefær er begge veldig betennelsesdempende urter du kan bruke hver dag i kostholdet ditt.
 • Start dagen med sitronvann –
  Sitron inneholder mye C vitamin og vann renser, ilag gjør de underverker for kroppen din også i kampen mot betennelser.
 • I tillegg til C vitamin funker vitamin D-
  studier gjort på IBS pasienter for eksempel viser at tilskudd av D vitamin bedrer betennelser i tarmen.
 • Mens vi er inne på tilskudd –
  Omega 3 er noe vi alle har nytte av, den skjeve balansen mellom fettsyrene våre kan være med på å øke betennelsesnivået i kroppen.
 • Magnesium –
  Magnesium avspenner muskler og hjelper oss å slappe av. Har du betennelser i muskler eller ledd vil magnesium være veldig bra! I tillegg virker magnesium basedannende (Y) Se om du finner magnesium rent, altså uten kalsium. Kalsium virker motsatt av magnesium og spenner muskler.
  Et alternativ kan være magnesium badesalt du kan bade i eller ha til fotbad.
 • Hvile-
  Ro, hvile og avspenning er veldig fint å ta med seg. Du føler kanskje det er unødvending, bortkastet og rart? Vel da er sjansen for at du trenger det ekstra mye ganske stor. Å hvile er ikke det samme som å faktisk slappe av så øv deg på avspenning å finn noen minutter med ro i hverdagene dine.
 • Kostholdet ditt –
  Kostholdet ditt kan ha en god innvirkning her. Øk inntak av grønnsaker, særlig grønne grønnsaker og bær. Disse har godt med plantestoff og antioksidanter i seg noe som er veldig greit når man skal bli kvitt betennelser. Du kan redusere karbohydratene dine og heller velg de langsomme.
 • Matintoleranser –
  En matintoleranse kan lage unødvendige betennelser i kroppen din. Oppsøk en terapaut å få det sjekket, det kan gjøre hverdagen ganske mye enklere. Og, en matintoleranse er noe du kan bli bra fra bare du er klar over den og jobber med kroppen.
 • Eplesidereddik –
  Er basedannende noe vi ønsker når kroppen ellers er sur av betennelser. For å hjelpe å fordøye maten, ta opp næringsstoffer og balanser ut pH verdien vår kan en kork eplesidereddik i et lite glass vann før måltider være lurt.
 • Ren næringsrik mat er alltid lurt, også her. En annen ting er å droppe eller begrense inntak av sukker veldig. Fordi sukker gir næring til betennelser, bakterier og annen hubaluba vi ikke ønsker å ha i kroppen vår.