Hvorfor bør vi ta omega 3?

Utrolig mange undersøkelser viser en sammenheng mellom omega 3 og god helse. Det kan være god helse som i bedre læreevne og motorikk, bedre hukommelse, mindre betennelser, bedre funksjon i muskler og ledd, bedre kontakt og kommunikasjon i nervesystemet, hormoner i balanse og som fungerer bedre slik de skal, bedre psyke og bedre tarmhelse.

Dagens kosthold er også en god grunn til å ta tilskudd av omega 3. I det moderne kostholdet er maten naturlig rik på omega 6, noe som derfor gir for lave verdier av omega 3. Dette er grunn nok til å gi difuse helseplager fordi det skaper en ubalanse som ikke skal være der.
Du kan lese min artikkel om fettsyrebalansen og se om du kjenner deg igjen.

Kjenner du deg igjen er det på tide å gjøre noen endringer i kostholdet og muligens begynne å ta tilskudd. De aller aller fleste av oss kan med stor fordel ta tilskudd av omega 3.
Vi spiser mye av den maten som står listet opp under “omega 6” og skjønner derfor fort at kostholdet vårt kan være med på å gjøre oss syke.

Hvordan kan omega 3 være så viktig for alle disse tilstandene? 
Vel, det er cellene i kroppen det. Det fins milliarder av celler i kroppen vår og de består hovedsaklig av fett. For at disse skal kunne fungere slik de er ment med for eksempel å få avfallsstoffer ut av kroppen og føre næringen inn så må de være smidig.
Hjernen vår er nesten en eneste sto fettklump som faktisk består av 60% fett. Dette er en av grunnene til at gode fettkilder i kostholdet og inntak av omega 3 har så god effekt på atferdsproblemer, hukommelse, læreevne og  kognitiv utvikling.

Hvem trenger omega 3? Det svaret er ganske enkelt, for det er alle.
I ulik grad men alle trenger det. Hvordan vet du om du bør balansere ut din fettsyrebalanse? Enten kjenner du deg igjen i symptomene i artikkelen om fettsyrebalansen, du kan ta en fettsyrebalanse test hos meg eller legen din ( hva enn du er mest komfortabel med ), du kan også se det på blant annet huden din.
Begynner det å minske på tilgangen til fettsyrer i kroppen din vil de fettsyrene du har gå til viktige organer først og fremst, så blir huden nedprioritert. Dette vises med tørr og skrukken hud eller som kylling hud – at du har mye nupper på baksiden av overarmen. 
Gravide og kvinner som ammer trenger særlig tilskudd av omega 3, dette fordi den fantastiske jobben kvinnekroppen gjør. Å skape, utvikle og vokse frem et eget organ, et nytt menneske med sine egne milliarder celler dekket av fett også en hjerne da – stort sett av fett. Så kommer morsmelken, styrkedrikk i hver dråpe, fet og god.

Idag får barn i seg 25% av den anbefalte dagsdosen med omega 3.
Voksne får i seg 32% av sin anbefalte dagsdose med omega 3.
Dette skjønner vi at er alt for dårlig!

Hvilke tilskudd omega 3 du velger har faktisk litt å si. Litt avhengig av hvilke utfordringer du har men skulle jeg anbefalt et tilskudd som jeg føler jeg kan gå god for så er det denne – San Omega. Den har et naturlig høyt innhold av fettsyren EPA, er super ved betennelser og virkelig smører kroppen fra innsiden.