Min vei til Statera del 2

“Allerede i januar 2014 begynte jeg å studere kostholdsveileder.
I februar 2014 hentet vi hjem vår kjære husky Trym.
I mars 2014 lyste graviditetstesten positiv og i november 2014 kom hjertesmelteren vår Julian til verden.”

Skolen suste avgårde, det var spennende fra dag en og jeg lærte så utrolig mye! Jeg elsket å lære om kosthold og helse på denne måten.
På grunn av tidligere spontanaborter ble jeg videre “sykemeldt” med svangerskapspenger noe som gjorde at jeg ikke var i jobb mens jeg gikk gravid, jeg gikk heller skole. Legen min før og under svangserskapet var kjempeflink, det samme var jordmoren.
Hele svangerskapet gikk utrolig fint.

Det ble en naturlig pause i studiene mine da november snek seg på å fødselen sto for tur, den første tiden etter fødselen ble godt brukt inni babybobla så i februar 2015 tok jeg vel opp studiene igjen og siktet meg inn på siste eksamen mai 2015. Jeg rakk eksamen og besto med glans!
Kostholdsstudiene var aldri vanskelig eller krevende for meg, jeg syns det var så spennende og interessant fra start til stopp ( og fremdeles ) at dette var og er noe jeg gladelig setter av tid til å lære mer om.

Vi hadde et ønske om en forlenget permisjonstid hjemme med sønnen vår og siden samboeren min jobbet turnus på båt kunne jeg jobbe litt hjemmefra til tross for permisjonstiden mens han var hjemme. Dette er en uvanlig løsning i vår generasjon noe som har skapt forskjellige reaksjoner, det viktigste er at dette har fungert helt utmerket for oss og jeg kunne virkelig ikke ønsket å gjøre det på noen annen måte.

Jeg begynte å tenke på enmannsforetak, drømme om eget kontor, hvordan jeg kunne være min egen sjef, å nå ut til flere og hjelpe ved å dele av kunnskapen jeg selv hadde lært og som hadde vært så nyttig for meg.

Det tok ikke så lang tid før jeg fant frem navnet “Statera” som er latinsk og betyr balanse.
For meg ligger det mye mening i dette navnet. Balanse har vært utrolig viktig for meg hele veien. Hvordan balansere ut kostholdet, egen tid, glede, hygge, plikter som må gjøres og stress som ikke er nødvendig. Balanse på trening, hverdagsaktivitet, sunnheter og usunnheter. Balanse både psykisk og mentalt.
Balanse for hvert enkelt menneske, fordi hverken for lite eller for mye av noe er godt for noen.

Januar 2016 opprettet jeg egen facebook side ” Statera Marit Ebeltoft” og begynte med online veiledning. Dette fungerte greit som en slags helgejobb nå og da men ikke mer enn det, akkurat som det ikke løsna skikkelig.
En venninne tipset meg om å begynne å blogge men DET skulle jeg iallefall ikke gjøre.

2016 ble på ingen måter slik jeg hadde tenkt og er kanskje det tøffeste året jeg har bak meg.
Jeg var utslitt uten å ville innrømme det, i tillegg til at angsten og fødselsdepresjonen hang fast i meg som en ørneklo som aldri hadde tenkt å slippe taket.
Vi hadde “nettopp” gått fra å være bare oss to kjærestene til å ha både hund og barn. Vi kjøpte hus og flyttet midt i eksamenslesningen min.
Samboeren min jobbet som sagt turnus så i perioder var jeg og babyen mye alene. Huset vi hadde kjøpt skulle pusses opp og bygges ut så vi bodde ganske greit i et oppussingsrot.
2016 ble derfor brukt på alt annet enn jobb, men er et av de mest lærerike årene jeg har hatt og jeg ville ikke vært det foruten idag.

Høsten 2016 løsnet ting og hverdagene ble gradvis bedre.
I januar 2017 skrev jeg meg en plan for Statera, hvilke mål og ønsker jeg hadde.
I februar startet jeg og blogge ( av alle ting ), den gang blogget jeg på platformen til blogg.no noe som fungerte greit en stund.
Jeg samarbeidet med NAV og næringsfondet i kommunen for å få drømmene og planene mine ut i livet.
Så etter noen prosjektplaner, møter og litt frem og tilbake var jeg klar til å flytte inn i kontoret jeg allerede hadde valgt ut julen 2016.
I mai 2017 begynte jeg å jobbe som kostholdsveileder fra kontoret i sentrum av Stokmarknes.

Det tok allikevel ikke mange månedene før det på ny var tid for en forandring. Jeg hadde nå utdannelse som kostholdsveileder, veilder i trening og ernæring og hadde tatt kurs som neuromusclewave behandler.

Jeg har en regnskapsfører som er en liten altmuligmann. Han satte opp ny hjemmeside og epost til meg som også fungerer som blogg.
Kontoret jeg hadde passet ikke meg lengre, jeg hadde behov for større plass til både behandlingsbenk og slikt.
Jeg fikk meg derfor en kontorplass i Helsebanken også i sentrum av Stokmarknes. Og her er jeg fremdeles!
Her jobber jeg som kostholdsveileder, tilbyr neuromusclewave behandlinger og har tilgang på Helsebankens treningsrom og apparater for å veilede innen trening.

Jeg elsket å være hjemmemamma så idag har vi 50% plass i barnehagen på sønnen vår slik at jeg jobber 50% og er delvis hjemmemamma fremdeles <3 Snakk om å få i både pose å sekk 🙂

Jeg jobber mest med en til en samtaler enten online eller på kontoret hvor jeg analyserer kosthold og hjelper hver enkelt å finne en løsning som kan fungere i deres hverdag.
Jeg holder litt foredrag om kosthold i barnehage og skole, jeg kurser litt om sunt snop, har noen treningstimer, tilbyr ulike tester som matintoleranse og analyse av muskelmasse, hårmineralanalyse og er forhandler for Synergy produkter.
Jeg utvikler meg hele tiden, blogging for eksempel var det jo ikke snakk om at jeg skulle drive med 😉

Å utvikle drømmer, komme i mål og ikke minst hvordan du kommer deg dit blir ikke alltid slik vi har sett for oss. Veien blir til mens man går, men det er mye lærdom også langs veien så la det ta den tiden det tar.
Dette er min vei til Statera, så får vi se hvordan fortsettelsen blir!