Min vei til Statera del 1

Det har lenge vært etterspurt et innlegg om min vei til Statera. Hvordan ble Statera til, hvordan utdanning har jeg og hvor kom egentlig interessen fra?
Og vet du, det er litt klisje og kanskje litt flaut å fortelle men første gang ideen om den her typen jobb kom inn i hodet mitt var da jeg satt å så “gæmlis” serien “Home and away” for endel år siden 😉

Jeg har aldri helt vist hva jeg ville bli, og da vi skulle velge videregående skole som 16 åringer hadde iallefall ikke jeg litt peiling på hva jeg hadde lyst til eller om jeg i det hele tatt hadde noen interesser.
Jeg skrev opp studie spesialisering, helse og sosial og mekanisk om jeg ikke husker helt feil. Så allerede her ser vi jo et godt bilde av meg 😉
Jeg kom inn på førstevalget studie spesialisering men samme dag sto jeg ned på kontoret til rektor å ba om å få bytte klasse til helse og sosial – og det var helt riktig for meg!

Helse og sosial ble til barne og ungdomsarbeider som deretter ble til 3P, generell studiekompetanse i tilfelle høyskole.
Her ble det noen år med skolefri mens jeg jobbet på medisinsk avdeling på sykehuset, i hjemmesykepleieren, som personlig assistent og tilslutt som forsikringsrådgiver.

Helt siden jeg var barn hadde jeg vært plaget med magen og fordøyelsen min, noe som ikke hadde blitt bedre iløpet av tenåringsårene eller diverse stressende jobber jeg ikke nødvendigvis trivdes helt i.
Sommeren 2013 ble jeg sykemeldt fra min daværende jobb på grunn av fordøyelsesplager og angst.
Månedene gikk og høsten 2013 fikk jeg beskjed om at jeg hadde irritabel tarm, en slags samle diagnose som ikke er en sykdom fordi den har ingen direkte årsak og heller ingen behandling.
Altså ikke den beskjed man ønsker om man et på utkikk etter en enkel løsning på flere plager.

2013 var et år med MANGE legebesøk. Det har på ingen måte vært en enkel reise men idag er jeg glad jeg starta da og ikke senere.
Da jeg hadde fått IBS “diagnosen” høsten 2013 prøvde jeg å google meg frem til litt kunnskap og veiledning til hvordan få en bedre og mer fungerende hverdag. For akkurat da var hverdagen min isolert på grunn av en veldig uforutsigbar fordøyelse, mye smerter og et dalende humør.
Jeg hadde også slitt med å bli gravid i mange år, det var flere ting som skurret og ikke fungerte på samme tid.

Jeg la om kostholdet like før jul 2013, hadde en knallfin jul, fant Tunsberg medisinske skole som har kostholdsveileder som nettbassert studie med fokus på – naturlig mat med høyt næringsinnhold, stabilt blodsukker, jevn energi, god konsentrasjon OG en bedre fordøyelse.

Allerede i januar 2014 begynte jeg å studere kostholdsveileder.
I februar 2014 hentet vi hjem vår kjære husky Trym.
I mars 2014 lyste graviditetstesten positiv og i november 2014 kom hjertesmelteren vår Julian til verden.

2014 begynte rimelig bra, følg med for del 2.