Trening – fettforbrenning

I fettforbrenningssonen forbrenner du optimalt mest kalorier og dette er greie verktøy å ha for deg som jobber med en vektnedgang men er usikker på hvilken treningsform som er mest effektiv for deg. Her kan du bruke kondisjonstrening som pekepinne.

Hverdagsaktiviteten – når du kan småprate underveis forbrenner du ikke så mange kalorier per minutt og det er da en aktivitet du må gjøre i en viss tid for å få et utbytte.

Fettforbrennings trening – du kan snakke i korte setninger. Her bruker du hovedsaklig energi som kommer fra fettlagrene og du forbrenner ganske mange kalorier per minutt.

Kondisjonstrening – når du kan snakke i enstavelsesord. Her hentes mestparten av energien din fra karbohydratlagrene dine. Du bruker mye energi og vil ha et større sultbehov etter trening enn ved feks fettforbrennings trening.

Sprint / HIIT – å snakke er ikke aktuelt. Dette er trening som er ganske kort men som gir stort utbytte. Siden treningsøkten er kort blir ikke karbohydratlagrene tømt på samme måte som under kondisjonstrening. Forbrenningen etter trening er også større i flere timer etter endt trening.

Jeg selv liker å variere mellom fettforbrenningstrening og HIIT treninger når jeg skriver treningsprogrammer eller trener selv.
Også må jeg legge til at jeg er en stor fan av hverdagsaktiviteten men ser på den som en aktivitet og ikke en treningsform i denne forbindelsen. Hverdagsaktivitet er supert og virkelig noe man bør ha litt mer fokus på. Hverdagsaktivitet er med på å øke forbrenningen vår med 25%. Og 25 % ekstra forbrenning betyr at du forbrenner 500 kalorier ekstra om dagen som igjen tilsvarer 3500 kalorier i uken. Skal du gå ned 0.5 kg i uken må du ha et kalori underskudd på nettopp 3500 kalorier i uken. Så for deg som ikke har lyst eller får prioritert trening i hverdagen kan hverdagsaktiviteten virkelig være veien å gå med tanke på vektnedgang.

Du kan for eksempel – 

Gå en tur i 40 minutter, vaske / tørke støv i 30 minutter, lage mat i 40 minutter og gå i trapper tilsammen 13 minutter så har du forbrent 500 kcal.