Topp 5 beste treningsøvelser

Her får du en liste over de 5 mest populære og effektive treningsøvelsene du kan gjøre, og hvordan du enkelt kan gjøre de hjemme 🙂

Knebøy – også kalt styrketreningens kongeøvelse. Denne aktiverer særlig rumpa og fremsiden av lårene men også kjernen må vær aktiv for å holde overkroppen stabil. Fokus på å ha brystet frem, rumpa bak og knærne skal ikke fremfor tåspissen.

 

Fremoverbøyd roing – denne øvelsen aktiverer de store ryggmusklene, samtidig blir biceps og skuldre også trent. Øvelsen kan utføres stående eller sittende, Hoftebreddes avstand mellom beina, armene frem og trekk inn mot kroppen. Armene skal holde kontakten med kroppen.


Benkpress – en brystøvelse som også aktiverer triceps og skuldre. Vel kjent på treningssenteret men du kan med enkle grep gjøre øvelsen hjemme og, finn en kasse som ikke er for brei. Her får du aktivert rumpa og 🙂


Armhevninger – her trener du brystmusklaturen og triceps men også ryggmusklene blir aktivert. Gjør de på tå eller på knærne, se fremover og ikke spenn nakken. Hold hoftene stabile og bøy ned mens albuene føres bakover og ikke ut mot sidene.


Diagonale getups – styrker kjernemusklaturen, magemusklene og lår. Øvelsen går på de rette, skrå å dype magemusklene og er veldig effektiv å fin å bruke.


Bilder tatt av Thomas Ebeltoft

Har du testet ut noen av disse øvelsene, hva syns du? Har du noen andre favoritter du vil dele så send meg en kommentar 🙂

2 kommentarer

  • Marte solem

    Mange bra øvelser du beskriver her. Et par bein øvelser jeg digger som også kan gjøre hjemme er ett beins markløft og bulgarske utfall. Også er pullups gull for overkroppen:))

    • Marit

      Takk! Helt enig med deg, også er jeg veldig glad i treningsstrikk. Da kan man jo gjøre enda mer, særlig ett beins markløft er fin da 😀