Trening eller aktivitet?

Hva regnes som trening og hva regnes som fysisk aktivitet? Det er faktisk en forskjell der og den kan være grei å skille mellom, både med tanke på dine egne treningsresultater men også for å benytte seg av hverdags aktiviteten ved for eksempel sykdom eller om tidspresset skulle skvise ut treningsøkten.

Definisjon fysisk aktivitet: 
Det er anbefalt med 30 – 60 minutter FYSISK AKTIVITET hver dag, og det bør vi klare! Det kan være å ta trappen, gå til butikken eller på besøk, gjøre husarbeid som å støvsuge, brette klær og klippe plenen, lufte hunden.
Når du er i aktivitet som øker din egen hvilepuls som igjen vil gi en økning i ditt energiforbruk.

Jeg skrev tidligere i uken innlegget om trening mens du er syk, og vil understreke at ja det fins grunner som er gode nok for å unngå en treningsøkt og det er situasjoner hvor det er lurest å lytte til kroppen. Men disse situasjonene er som regel ikke dagligdagse for oss.
En gang i året har du kanskje en skikkelig influensa med feber og tette bihuler og lunger som jobber tungt.
En gang i året har du kanskje en omgangssyke som alene krever sitt fra kroppen din.
Og en periode i livet ditt som nybakt småbarnsforeldre kan du ha hendene dine fulle noe som naturlig betyr at trening ikke nødvendigvis er det du må prioritere, allerede der kan jeg igjen understreke at for mange i en slik hektisk periode kan nettopp trening være et tilfluktssted hvor man kan få hentet seg inn, litt egentid som ofte er veldig etterlengtet.
Uansett, i det innlegget var det snakk om trening, og ikke fysisk aktivitet.
Tommel opp for fysisk aktivitet, hverdags aktiviteten og en mer aktiv deg – det kommer mange helsefordeler bare derifra.
Han en aktiv fredag alle sammen 🙂