Vann før maten = vektnedgang?

Har du også hørt at du kan drikke 1 – 2 glass vann før maten for å gå ned i vekt?
Målet med dette er visstnok å fylle opp magesekken før et måltid slik at man ikke vil klare å spise så mye som man ellers ville gjort.

Det som skjer når du drikker vann før et måltid og særlig vann i denne mengden er at magesyren tynnes ut. Og med en svakere / mindre magesyre vil vi ikke klare å fordøye maten skikkelig. Fordøyelsen av maten vår er utrolig viktig, også når det kommer til vektnedgang.

Kroppen trenger næring og energi for å forbrenne fett, og for å utføre alle de andre oppgavene kroppen har. For lite magesyre eller uttynnet magesyre har mange av de samme symptomene og plagene som for mye magesyre har. For mye magesyre er et ganske kjent problem og et av de mest solgte reseptbelagte medisinene er nettopp syrenøytraliserende tabletter.

Med å tynne ut magesyren din kan du dermed oppleve følgende “bivirkninger”:
Oppblåst etter måltidet
Halsbrann
Forstoppelse
Diarè
Kvalme
Mye luft i form av raping og promping
En følelse av at maten ikke vil fordøyes, en tung/stappa følelse i magesekken.

For lite magesyre gjør at maten vi spiser vil bli liggende ekstra lenge i magesekken vår, ufordøyd og heller begynne å gjære. Dette gjør at vi føler oss stappa og får økt gassdannelse. Dette kan føre til at vi både raper og promper mer, og det kan gjøre oss kvalm og uvel. Når maten omsider går videre til tarmsystemet har den ikke blitt brutt tilstrekkelig ned i magesekken, det er nemlig magesyren som skal omgjøre maten vi spiser til en kymus blanding som tarmsystemet klarer å fordøye. Når ikke dette er gjort vil tarmsystemet heller ikke klare å ta opp den næringen den skal, og da hjelper det jo ikke hvor sunn maten du spiste var, når den ikke blir tatt opp i kroppen.

Resultatet av dette? Kroppen tror den går i underskudd og begynner å spare på kaloriene sine, lagrer i form av fett for den aner dårlige tider. Vi kan også oppleve mangelsykdommer ovenfor vitaminer og mineraler, og fordøyelsesplager som nevnt over- forstoppelse og diaré. Hvis dette skjer over tid vil disse symptomene kunne bli riktig så plagsom å forstyrre livskvaliteten din.

Det fins heldigvis andre måter å oppnå vektnedgang på, kontrollere matinntaket og unngå å overspise når du først spiser. Vanskelig, krevende og komplisert er det heller ikke!
Spis balanserte måltider, da sikrer du kroppen din de næringsstoffene den trenger for å gjøre jobben som den beste kroppen du kan ha og du slipper den akutte sulten som gjør at du bare hiver innpå.